Petőfi Sándor emlékére

2023.04.07. 17:00

Vetélkedőt rendeztek nyugdíjasoknak Lentiben

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából vetélkedőt szervezett a napokban Lentiben a helyi Civil Nyugdíjas Klub tagsága a társklubok részvételével.

Korosa Titanilla

Baksa Melinda könyvtáros ismertette a feladatokat és vezette le a vetélkedőt

Fotó: Korosa Titanilla

Császár Dezső, a házigazda egyesület vezetője elmondta, hogy nemzeti kultúránk egyik meghatározó alakja a 200 éve született Petőfi Sándor. Születésének bicentenáriuma tiszteletére ebben az évben a rá emlékező kulturális programok sokaságával készülnek szerte az országban. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc lánglelkű költőjének és mártírjának nagysága előtt a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezetének Lenti térségi csoportja is szeretett volna méltó módon tisztelegni. Az esemény egyben jó alkalom a részt vevő klubok tagjainak számára, hogy ápolják a barátságot egymással.

A rendezvényt Horváth László, Lenti polgármestere nyitotta meg, köszöntötte a megjelenteket és megemlékezett Petőfiről és az évfordulóról.

A házigazdák mellett részt vett a vetélkedőn 5 fős csapattal a Nyugdíjasok Klubja Bázakerettyéről, a csesztregi Korhatártalanok Klubja, a Cserta-menti Nyugdíjas Klub tagjai Csömödérből, a Szépkorúak Civil Szervezete Lentiből, illetve az Olajbányász Nyugdíjas Klub Lovásziból.

A program megszervezésében a városi könyvtár volt az idősek segítségére, a feladatokat a könyvtárosok állították össze. A feladatok közt versátiratok felismerése mellett Petőfi életének állomásairól is kaptak kérdést a résztvevők, de volt térképes feladvány, szókereső és kirakó is.

A vetélkedőt a Civil Nyugdíjas Klub nyerte a lovásziak és a bázakerettyeiek előtt. A programot a lovászi Mixolid kamarakórus és a Civil Nyugdíjas Klub tagjainak fellépése színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában