Hatalmas keszthelyi sikerek

2023.04.28. 15:45

Kiválóan szerepeltek az Asbóth diákjai a szakmai megmérettetéseken

Sorra aratják sikereiket a Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Asbóth Technikumának diákjai, akik közül ketten a szakmák világbajnokságára is kijutottak.

Péter B. Árpád

Az asbóthos különítménynek Nagy Bálint államtitkár, Keszthely parlamenti képviselője (középen) is gratulált a Szakma Sztár Fesztiválon. Balról a negyedik Keszthelyi Szabolcs, jobbról az ötödik Bödör Brigitta

Fotó: Halász Gábor

A napokban rendezték a fővárosi Hungexpón a XVI. Szakma Sztár Fesztivált, amely egyben rangos verseny is. Ezúttal a döntőkben 57 szakma majdnem 200 diákja – az ország legjobbjai – mérték össze tudásukat.

A finálékba az Asbóth három tanulója is bejutott – és ott remek teljesítményt nyújtott. A kozmetikus technikusok mezőnyében Bödör Brigitta 1., a villanyszerelők viadalában Keszthelyi Szabolcs 2., a fodrászok között pedig Üst Lili 8. lett, tájékoztatta lapunkat Csótár András, az intézmény igazgatója.  

A fesztivál részeként rendezték a jövő évi lyoni WorldSkills – vagyis a szakmai világbajnokság – hazai válogató fordulóit is. Itt a Balaton-parti technikum két diákja megnyerte saját kategóriáját, így Losonczi Péter villanyszerelő és Hegyi Eszter kozmetikus technikus tanuló is ott lesz 2024-ben a rangos nemzetközi versengés mezőnyében. 

Csótár András arról is beszámolt, mindezek mellett az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak országos döntőjén is ott voltak az asbóthosok, akik közül Kozma Elizabet fodrásztanuló a 2. helyet szerezte meg. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában