Retrospektív

2023.04.15. 16:47

Hana Bednarova képei a lendvai Bánffy Galériában

A Kelet-Csehországban, a zlini kerülethez tartozó Valasské Mezirici településen élő és alkotó festőművész, Hana Bednarova alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken este a lendvai Bánffy Galériában.

Gyuricza Ferenc

Soós Mihály (balról), Nemes László, Hana Bednarova, valamint a neki tolmácsoló Kepe Lili, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet munkatársa a megnyitón

Fotó: Gyuricza Ferenc

A megjelenteket Soós Mihály, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet igazgatója köszöntötte, majd a tárlatot és az alkotót az erdélyi származású, Zalaegerszegen élő festőművész, Nemes László mutatta be. A cseh képzőművésznek nincs kötődése a muravidéki városhoz, ám a Dél-Európába történő utazásai során gyakran megállt Lendván, s így kedvelte meg a történelmi magyar települést, amelynek lakói közül ma már többekkel baráti kapcsolatot ápol. Első szlovéniai kiállítása retrospektívnek tekinthető, azaz eddigi festői karrierje minden korszakából hozott képeket Lendvára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában