Sör- és Csülökfesztivál

2023.04.01. 09:30

Győrvárra jön a Kowalsky meg a Vega

Június közepén Győrváron ad koncertet hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Kowalsky meg a Vega. A jövőre már fennállásának negyedszázados évfordulóját ünneplő csapat a Zalával közvetlenül szomszédos vasi település legnagyobb gasztrokulturális rendezvényén, a rendszerint több ezer embert vonzó, háromnapos Sör- és Csülökfesztiválon lép fel, információink szerint már rögtön a nyitónapon, azaz június 16-án, pénteken este.

Gyuricza Ferenc

A zenekar névadó frontembere, Kowalsky

Fotó: Gyuricza Ferenc

Mindez azt is jelenti egyben, hogy a fesztivált ez évben a megszokott augusztusi időpontjához képest két hónappal korábban rendezik meg – erősítette meg kérdésünkre Goldfinger Dávid főszervező. A Kowalsky meg a Vega néhány éve fellépett már Győrváron, akkor is hatalmas tömeg volt kíváncsi a programjukra.

A zenekar jelenleg új albumán dolgozik, a várhatóan Égigérő címmel még ez évben megjelenő kiadvány – ami a 2020-ban kiadott, megjelenése havában platina státuszt elért Esszenciát követi – 10 új, nagylemezen hivatalosan korábban még soha meg nem jelent dalt, valamint 7 vagy 8 koncertfelvételt tartalmaz majd. Ez utóbbiakat több helyszínen, például a Budapest Parkban tavaly júliusban, illetve a Papp László Budapest Sportarénában idén februárban megtartott koncerteken rögzítették, de szerepel köztük olyan dal is, amit egy egyelőre még titkolt helyszínen vettek fel. A stúdiómunkálatokkal párhuzamosan folyamatosan turnézik is a Kowalsky meg a Vega, a márciusban indított tavaszi koncertsorozatuk első állomása Londonban volt, ezt egy felvidéki koncert követte, az elmúlt hét végén pedig Szombathelyen játszottak.

A 2023-as győrvári Sör- és Csülökfesztivál háromnapos programja során összesen várhatóan mintegy húsz előadót láthat majd a közönség. Az egyik főzenekarnak számító Kowalsky meg a Vega mellett ott lesz a Fáraó bulizenekar is, ők szintén pénteken szórakoztatják a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában