Húsvéti vigasságok négy napon át

2023.04.09. 13:00

Báránysült és gospel Hévízen

A hévízi húsvéti programok sorában, a turisztikai egyesület szervezésében, programok özöne hívogatja az érdeklődőket, akik ma akár nyárson sült bárányt is kóstolhatnak.

Péter B. Árpád

Az eső ellenére is nyüzsgő volt nagyszombaton délután Hévíz belvárosa

Fotó: Péter B. Árpád

A kulturális kínálatban szombaton pánsíp-, majd fúvóskoncert kínált élményt, ma pedig a Lélekmadár gospelegyüttes előadása, később DJ Belo utcabálja hívogatja a látogatókat, akik mindezek mellett bugaci módra elkészített sült bárányt kóstolhatnak, s kalocsai hungarikumokkal is megismerkedhetnek a belvárosban húsvétvasárnap délután.

Hétfőn a Fontana moziban matinéélmény várja a 14 éven aluliakat díjfizetés nélkül, a Hévízi Turisztikai Egyesület (HTE) ajándékaként.

Miklós Beatrix, a szervezet elnöke arról beszélt, az időjárás kiszámíthatatlansága miatt a játékpark, négy napon át fedett helyen, a Deák téri átriumban kapott helyet, a szülők és a gyerekek védelmében. Az itteni élmények is kidomborítják a vigasság népies jellegét, fűzte hozzá a HTE vezetője.

Fotós: Péter B. Árpád

– Nagyszombaton próbáltunk az ünnepkör hangulatához igazodni a nagyszínpad két fellépőjével – emelte ki az egyesület vezetője. – Ma pedig négy bugaci pásztor nyárson süti a bárányt, hagyományos alföldi módon. Kalocsai népművészek pedig az ottani festést bemutatva, ötven centis – természetes alapanyagból készült – tojást festenek nekünk, amit itthagynak ajándékként városunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában