Ingyenesen látogatható

2023.03.30. 15:30

Művészeti kavalkád gyerekeknek a kanizsai tankerülethez tartozó művészeti iskolákban

DIB-DÁB címmel művészeti kavalkádot indít a Nagykanizsai Tankerületi Központ által fenntartott művészeti iskolák munkaközössége. Az első programot április 1-jén, szombaton 9 órakor Keszthelyen, a Csány-iskolában tartják.

Benedek Bálint

Baráth Adrien, a munkaközösség elnökeként igyekszik népszerűsíteni a művészeti oktatást

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az áprilisi eseménysorozat részleteiről a munkaközösség elnöke, a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI igazgatója, Baráth Adrien beszélt. Elmondta: szervezetük a tankerület ötlete alapján már tavaly szeptemberben megalakult. Sok más mellett célul tűzték ki, hogy minél több diákot vonjanak be a művészet oktatásba, tehetségeket keressenek, illetve jó gyakorlatokat osszanak meg egymással.

– Ezt továbbgondolva született meg az ingyenesen látogatható művészeti kavalkád gondolata, amihez a tankerülethez tartozó művészeti iskolák szívesen csatlakoztak – folytatta. – A nyitány április 1-jén, szombaton 9 órakor Keszthelyen lesz egyfajta sulibuli formájában a Csány-iskolában. Ezután áprilisban Gyenesdiás, Hévíz, Zalakaros, Nagykanizsa és Letenye egyaránt szervez különféle zenei programokat. A lényege nem más, mint a művészeti oktatás középpontba állítása, olyan gyerekeket szeretnénk megnyerni, akik még nem járnak zeneiskolákba. Talán ezek után kedvet kaphatnak valamelyik művészeti ág megismeréséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában