Petőfi 200

2023.01.25. 16:00

A bocföldei iskolában szavalóversennyel ünnepelték a magyar kultúra napját

A Bocföldei Körzeti Általános Iskola a magyar kultúra napját immár 23 éve szavalóversennyel ünnepeli, ahová a környék iskoláinak (Bak, Söjtör, Tófej, Salomvár, Csonkahegyhát, Egervár, Gellénháza, Nagykapornak, Pacsa) verset szerető diákjai fogadták el a szervezők meghívását, tájékoztatta lapunkat Dobriné Benárd Csilla magyar szakos pedagógus.

Arany Horváth Zsuzsa

A díjazottak, a szervezők és a zsűri csoportképe

Forrás: Bocföldei iskola

Az iskolában minden évben nevezetes évfordulóhoz, eseményhez kapcsolják a versmondó verseny témáját. Az idén Petőfi Sándor költő születésének 200. évfordulóját ünnepeljük, így ehhez az évfordulóhoz kötődően választottak két kötelezően megtanulandó verset. Az 5-6. osztályos korosztálynak Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra… címűt, a 7-8. osztályosoknak a Szeptember végén című költeményt kellett előadniuk. A jelentkezők egy szabadon választható verssel is készültek. A pedagógusokból, könyvtárosokból álló zsűri (Kereki Judit a zsűri elnöke, Sámson Bernadett és Borosné Olasz Judit) a következő gyermekeket díjazta oklevéllel és jutalommal színvonalas teljesítményükért: Az 5-6. osztályosok közül I. helyet szerzett Major Sámuel (Bagodi Fekete István Általános Iskola Salomvári  Tagintézménye), felkészítő tanára Pék-Horváth Csilla. Második lett Gellén Alíz (Bocföldei Körzeti Általános Iskola), tanára Dobriné Benárd Csilla. Az egyik III. hely Rozsnyói Botondé lett (Bocföldei Körzeti Általános Iskola), felkészítője szintén Dobriné Benárd Csilla. Harmadik helyezést kapott Egyed Szabina is (Gárdonyi Géza és Szegi Suli Általános Iskola), tanára Berke-Vugrinecz Andrea. A 7-8. osztályosok kategóriájában első helyen végzett Tollár Sára Virág (Nagykapornaki Makovecz Imre Általános Iskola), felkészítője Kalauz Júlia. A II. helyet Béli Lucának ítélte a zsűri (Egervári László Általános Iskola), tanára Jónásné Kondor Ottilia. A III. helyezést Vigh Nikol nyerte el (Tófeji Kincskereső Általános Iskola), felkészítő pedagógus Molnár Bernadett. 

A bocföldei iskola pedagógusai és diákjai igyekeztek mindent megtenni annak érdekében, hogy vendégeink élményekben gazdagon térjenek haza iskolánkból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában