Avatások

2022.06.04. 14:00

Több új köztéri alkotást is készített a zalaegerszegi Farkas Ferenc

Farkas Ferenc Zalai Príma díjas és Zalaegerszegért díjas szobrászművész, művésztanár (az Ady-iskola vizuális tagozatának tanára) több új köztéri alkotását avatták és avatják az elmúlt hetekben és a közeli napokban.

Arany Horváth Zsuzsa

Nepomuki Szent János faszobra a zalacsányi templomban

Május 15-én szentelték a felújított Nepomuki Szent Jánosnak ajánlott templomot Zalacsányban, ide került Farkas Ferenctől a névadót ábrázoló faragott faszobor. A Vas megyei Rábahídvégen, a temetőben az új temetői kereszten a Megfeszített Krisztus, illetve a Mária-dombormű is az ő alkotása. (A kereszt kőből készült elemeit Rövid Zoltán készítette.) Június 4-én, szombaton Keszthelyen Gróf Festetics Pál domborműves emléktábláját avatják, melyen a félalakos ábrázolás a zalaegerszegi képzőművész alkotása. 

Az emléktábla a Fő téren, a Vajda János Gimnázium falán látható, mivel Festetics Pál alapította az iskolát. Június 5-én, vasárnap Botfán, az Erdődy–Hüvös-kastély falán bronz domborművel ellátott emléktáblát avatnak. Az új tábla a kastélyt egykoron építtető Erdődy családnak állít emléket. Zalaegerszegen Farkas Ferenc készítette egyebek közt a Zalai kisnemes című köztéri szobrot és Fekete György portrédomborműves emléktábláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában