Tanításai máig elkísérnek

2022.04.06. 18:00

Jól csak a szívével lát az ember – 79 éves A kis herceg

A rohanó hétköznapok során sem árt lassítani és elmerülni a kedvenc könyvünkben. Most lassítsunk le egy pillanatra, hiszen 79 éve ezen a napon jelent meg Antoine de Saint-Exupéry legismertebb regénye: "A kis herceg".

Benedek Bálint

Forrás: Pixy.org

Az internetes források szerint 1943 áprilisa és decembere között többször nyomtatták, egyszerre angol és francia nyelven. Amerikában kapható volt, azonban a francia nyelvű Franciaországban csak 1945-ben vált elérhetővé. A könyv az emberi társadalom karikatúrája, ugyanakkor több dologra is figyelmeztet, mint az ősi bölcs tanítások örökké tartó igazságára, melyet sokszor semmibe vesz az emberiség.

 

Nincs ember akinek, A kis herceg valamelyik üzenete, ne érintette volna meg a lelkét. Ha csak egyet találunk benne, már megérte. Ezt a művet érdemes megkeresni és leporolni a könyvespolcról. Kettő, a mai világunkban talán legaktuálisabb idézettel szeretnénk megmutatni mire is gondoltunk, amikor a regény olvasására biztatunk:

 

"Nem tudom, nem azért vannak-e kivilágítva a csillagok, hogy egy szép napon mindenki megtalálhassa a magáét."

"Isten veled! – mondta a róka – Tessék itt a titkom, nagyon egyszerű: Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában