Frissen Zalából

2021.11.06. 06:50

Társulati ülést tartottak a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

Rendhagyó időszakot zárt a megyeszékhelyi teátrum, hiszen a 2020/2021-as évadot kétszer is meg kellett szakítani a járványhelyzet miatt.

Arany Horváth Zsuzsa

Az első sorban Szőke Julianna, Ecsedi Erzsébet, Kovács Virág, Buday Mihály, Tóth Zoltán, mögöttük balról Oláh János, Ticz András, Siklósi Judit, Máriáss Zsolt és Besenczi Árpád

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Így tegnap került sor a zárásra, ugyanakkor azonnal elindul a 2021/2022-es színházi évad. A társulati ülésen dr. Besenczi Árpád igazgató foglalta öszsze a speciális megoldásokat igénylő másfél évet. Jelezte, a két hosszabb leállás ellenére 167 előadást sikerült játszani, amelyeket 32 360 néző látott. A közönség óvatosságát jelzi, hogy a bérletek száma nagyságrenddel csökkent, ennek megfelelően a bevétel is, a színház azon dolgozik, hogy mihamarabb visszaálljanak a régi számok. Az évad során láthatta a közönség a Legyetek jók, ha tudtok, a Sose halunk meg, a Tóték, a Kölcsönlakás, az Elnémult harangok, a Cigánykerék és a Boeing, Boeing című színműveket, közülük a nézői szavazatok alapján az utóbbi nyerte el az évad legjobb előadása elismerést. A direktor a további díjak átnyújtása előtt arról is szólt, hogy a kidolgozott teljesítményt elismerő pontrendszer alapján emelkednek az esti játszási díjak, a felújítás miatti költözéshez, a változó munkafeltételekhez türelmet és együttműködést kért a társulattól.

Az első sorban Szőke Julianna, Ecsedi Erzsébet, Kovács Virág, Buday Mihály, Tóth Zoltán, mögöttük balról Oláh János, Ticz András, Siklósi Judit, Máriáss Zsolt és Besenczi Árpád
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A 2020/2021 évadot lezáró társulati ülésen átnyújtották a kiemelkedő teljesítményért járó díjakat, melyek egyrészt a közönség, másrészt a társulat szavazatai alapján találnak gazdára. A közönségszavazatok alapján Ecsedi Erzsébet színművész kapta a közönségdíjat, amelyet Siklósi Judit adott át, hozzátéve az Izraelben élő Siklósi Péter ajándékát, mellyel szülei mecénási munkáját folytatja. Buday Mihály festőművész 2019-ben adta át először a díjat, mely az eredeti vizuális megoldásokért jár. Idén Tóth Zoltán, a festőtár vezetője vehette át a művésztől 150 ezer forint értékű festményét. A legtöbbet játszónak járó Terminátor-díjat, valamint a fiatal tehetségnek alapított Cserebogár-díjat Kovács Virág nyerte el, a műszak munkatársainak járó Arany Deszka-díj pedig Oláh János színpadi felügyelőé lett. Az 1983-ban alapított Forgács-gyűrűt Máriáss Zsolt zenei vezető érdemelte ki a szavazatok alapján, ahogy a 2011-ben alapított Nívódíjat is. A Máriáss Józsefről elnevezett elismerést (Béres János szobrász plakettjét) Ticz András színművésznek adták át. A Pro Teatro-díjat az ebben az esztendőben nyugdíjba vonuló Szőke Julianna jelmeztervező, a jelmeztár vezetője vette át. Végül Besenczi Árpád arra buzdította kollégáit, hogy éljenek a védőoltással, hogy a most induló évad sikerét ezzel is segítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában