Frissen Zalából

2021.11.04. 17:00

Légiutas-kísérőből tollforgató – Bauer Barbara volt a keszthelyi író-olvasó találkozó díszvendége

Az Országos Könyvtári Napok keretében a Fejér György Városi Könyvtár író-olvasó találkozóra hívta az olvasókat, melynek Bauer Barbara volt a díszvendége, beszélgetőtársa pedig Kovácsné Kálmán Katalin pedagógus, aki valamennyi könyvét olvasta az írónőnek.

Smidhoffer Eszter

Bauer Barbara (balról) lelkesen válaszol beszélgetőtársa, Kovácsné Kálmán Katalin kérdéseire

Fotó: Smidhoffer Eszter

A szerző könnyed, közvetlen stílusban beszélt az írói folyamatról, az íróvá válásról. Megtudhattuk, hogyan lett légiutas-kísérőből sikeres, keresett szerző, akinek jelenleg is három történet fut a fejében párhuzamosan, melyek a közeljövőben már a könyvesboltok, könyvtárak polcait díszítik.

Bauer Barbara (balról) lelkesen válaszol beszélgetőtársa, Kovácsné Kálmán Katalin kérdéseire
Fotó: Smidhoffer Eszter

Első megjelent regénye Légikisasszonyok címen látott napvilágot, majd trilógiává nőtte ki magát. Ehhez a történethez saját élményeit, tapasztalásait is felhasználta. Ezt követően szép sorban megjelentek az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő történetei. A Vakrepülés és az Elsuttogom százszor írása során már nem saját élményeiből táplálkozik, szereplői és az események a fikció és a valóság egyvelege. Nagy változást a Leggazdagabb árva című kötete hozott az írónőnek. Ebben a könyvben valós személyről írt, ami nagy felelősség, utánajárást, kutatómunkát igényelt. A többi könyvében egyaránt megjelenik a misztikum, a magyarság sorsa, történelmi szálak, néhol a szerelem is felüti a fejét, és előfordul olyan történet is, melyben önéletrajzi ihletésű elemek rejlenek.

Említésre kerültek a kötelező olvasmányok is, hiszen kiskamasz lánya által érintett a témában. Bauer Barbara véleménye szerint fele-fele arányban kellene ragaszkodni a régi, megszokott, klasszikus kötelezőkhöz és megismertetni a diákokkal a mai modern irodalmat.

Az írónő elárulta, hogy karácsonyra várható következő könyve, mely Székelyföldön játszódik. Emellett más-más történeteken is dolgozik egyszerre. Nem pihen, ír, jegy­zetel fáradhatatlanul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában