Frissen Zalából

2021.11.26. 14:00

Hóesésben – előadás versekből a zalaegerszegi Griffben

A télhez, advent időszakához illő darabot állított színre a Griff Bábszínház társulata. A Hóesésben című darabhoz Nemes Nagy Ágnes verseit dramaturgként Szabó Attila gondozta, az előadást Bartal Kiss Rita rendezte, akit munkájában Csepregi Napsugár segített.

Arany Gábor

Hulló levelek áradatában a Hóesésben szereplői: Szilinyi Arnold, Szolnok Ágnes, Vári Vivien, Duna Orsolya, Matola Norbert

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Ez csütörtökön hangzott el a bábszínházbeli sajtótájékoztatón, ahol bevezetésképpen Szűcs István igazgató elmondta, eredetileg karácsonyi elő­adásként a moziba tervezték a Hóesésben bemutatóját, de a járvány miatt erről le kellett mondaniuk. Az óvodás és iskolás korosztálynak szánt darab jövő kedden bérletszünetes előadásban már látható lesz, szerdán és csütörtökön pedig a bérlettel rendelkező nézők elé kerül, míg a hivatalos bemutatót december 3-án, pénteken 14 órakor tartják. A következő hetekben pedig ezt a darabot játssza a társulat, és reményeik szerint tájolni is tudnak, a megye több településére eljuthatnak vele.

Hulló levelek áradatában a Hóesésben szereplői: Szilinyi Arnold, Szolnok Ágnes, Vári Vivien, Duna Orsolya, Matola Norbert
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A társulat az előadáshoz az Emmitől 3,5 millió forint támogatást nyert, tekintettel arra is, hogy a nemzeti alaptantervben szereplő szerző művét vitték színre. Ez alkalommal azonban bábok nélkül, de bábszínházi gondolkodással, ahogy ezt Bartal Kiss Rita megfogalmazta. A Hó­esésben zenéje Rozs Tamás érdeme, a látvány, jelmez és díszlet Varjas Zsófiát dicséri, a színészi mozgás tánccá rendezését a Nagyvárad Táncegyüttes rendező-koreográfusa, Győrfi Csaba vállalta magára, aki először dolgozik a Griff társulatával. Ő úgy fogalmazott, minimális eszközt használva a művészek a versekkel teremtenek világot, humorával és játékosságával együtt és megmutatva, miként lehet becsalni az ünnepet a lelkekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában