Frissen Zalából

2021.10.27. 09:00

Zalai sikerek a Vass Lajos Népzenei Versenyen

Tizenharmadik alkalommal tartották meg a Vass Lajos Népzenei Verseny gyermek- és ifjúsági kategóriájának Kárpát-medencei döntőjét a budapesti Csepeli Munkásotthonban szombaton. A dalos megmérettetés területi fordulókkal kezdődött 2019-ben, a regionálist már online szervezte a Vass Lajos Szövetség.

ZH

Sárközi Máté, Both Sára, Mrakovics Míra, Standi Gyuláné, Both Dominika, Bekő Ráhel

Forrás: Zalai Hírlap

A hazai szólisták és csoportok mellett Szlovákiából, Szerbiából, Ukrajnából és Erdélyből is érkeztek határon túli magyarok. Zala megyét három szóló- és két csoportos produkció képviselte. Az öttagú szakmai zsűri döntése alapján a Gyenesdiási Ifjú Citerások Duója és Péter Réka szólója Vass Lajos Nívódíjban részesült. A zalaegerszegi Mrakovics Míra (Zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola) és Sárközi Máté (ZSZC Deák Ferenc Technikum) szólóénekét Kiemelt Nívódíjjal jutalmazták. A Zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskola Vadrózsák Éneklő Csoportja (Bekő Ráhel, Both Dominika, Both Sára, Mrakovics Míra) a legmagasabb elismerésben, Vass Lajos Nagydíjban részesült. A zalaegerszegi dalosok felkészítője Standi Gyuláné énektanár volt.

Sárközi Máté, Both Sára, Mrakovics Míra, Standi Gyuláné, Both Dominika, Bekő Ráhel
Fotó: Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában