Frissen Zalából

2021.10.05. 10:00

Szeretetszínházi évad kezdődött Miháldon

Színházi évadot hirdettek a dél-zalai településen. A lépés merőben szokatlan és újszerű egy 800 lelkes falu esetében.

Horváth-Balogh Attila

A Valahol Európában című előadás egy pillanata Fotó: Imre Sándor Szeretetszínház

Gerő Sándor polgármestertől megtudtuk: a lehetőség a soproni Imre Sándor Szeretetszínházzal kialakított, több évre visszanyúló szakmai és emberi együttműködés révén válhat valóra.

A Valahol Európában című előadás egy pillanata Fotó: Imre Sándor Szeretetszínház

– Az Imre Sándor Szeretetszínház a Komédiás Integrált Színház (mely a fővárosi önkormányzat zsirai értelmi fogyatékosok otthonának tehetséges, színjátszást kedvelő és szívesen művelő lakóiból alakult), valamint a Soproni Líceum Társulat tagjaiból jött létre – mesélte az eredendően a szociális szférában tevékenykedett Gerő Sándor. – Az ép és sérült emberek alkotta, jótékonysági célokat is maga elé tűző társulat első közös színpadi produkciója a Valahol Euró­pában című musical volt. A tár- sulatot nemrég meghívtuk a Miháld első írásos említésének 900. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre, ahol 3 színművet adtak elő nagy sikerrel. Az ötlet már korábban megfogant, utóbbi tapasztalatok pedig megerősítették, hogy lenne igény Miháldon ilyen programra. Elsősorban gyermekdarabokban, a felnőttek esetében pedig vígjátékokban, könnyed hangvételű előadásokban gondolkodunk. Az adventi időszakban, a második gyertyagyújtás alkalmával jön a társulat legközelebb az Isten pénze című színdarabbal, melyben terveink szerint az iskolásaink is szerepelnek. Egy évadban maximum 5-6 elő­adásra gondoltunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában