Frissen Zalából

2021.10.19. 14:00

Megnyílt Herman László tárlata Lentiben

Az elmúlt hét végén nyílt meg a városi művelődési központban Herman László szlovéniai képzőművész Hosszú, forró nyár című kiállítása.

Korosa Titanilla

Herman László különleges képeivel a kiállításon

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Korosa Titanilla

A Ljubljanában élő és dolgozó Herman László képeit üvegporból égeti ki, ettől a sajátos technikától lesznek térhatásúak a szürrealista vonásokat viselő munkák. Az évek folyamán több kiállítása volt Szlovéniában és Magyarországon is. Lentiben harmadik alkalommal mutatta meg alkotá­sait a közönségnek.

– A legújabb sorozatom eredeti címe Hosszú, forró nyár Lakosban – mondta Herman László. – Szabadidőmet, a nyarakat évek óta szülőfalumban, Felsőlakosban és a Lendvahegyen kialakított műteremben töltöm. A tárlat képei ezen időszakokhoz kapcsolódnak, a témákat a cím elárulja. Ezekkel a munkákkal régi nyári élményekre is emlékezem. Nosztalgiával gondolok ezekre az időkre.

Herman László különleges képeivel a kiállításon
Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A kiállítás megnyitóján Horváth László polgármester mondott köszöntőt, a tárlatot Máthé László, Magyarország lendvai konzulja méltatta, majd Bence Lajos muravidéki költő, publicista beszélt az alkotásokról, mutatta be az alkotót, illetve a közönség figyelmébe ajánlotta a képzőművész 60. születésnapjára összeállított kiadványt. Bence ­Lajos elmondta, hogy Herman László az utóbbi 25-30 évben életművet hozott létre, benne hét, önálló tárlaton bemutatott sorozatot. Kiemelte, hogy az alkotó olyan irányba kísérletezik, hogy a 3D-s technika is megjelenik munkáin.

A tárlat november 18-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában