Frissen Zalából

2021.10.01. 13:00

Egy vagyok a végtelennel – Könyvbemutatót tartottak Nagykanizsán

A Takács László Irodalmi Kör (Talk) és a „Napfény” Rákbetegek és Hozzátartozóik Egyesülete a Honvéd Kaszinó tükörtermében tartotta Riersch Zoltán Krúdy-díjas író, költő Egy vagyok a végtelennel című kötetének bemutatóját.

Benedek Bálint

Riersch Zoltán a kötettel

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek bálint

A szerző 17. kötetét Balogh László polgármester is méltatta. A városvezető az eseményen nem tudott jelen lenni, szavait Halmos Ildikó, az intézmény igazgatója tolmácsolta: „Riersch Zoltán legújabb verseskötete megint csak a sokoldalú, mély tapasztalatokat és veszteségeket megélt alkotó vallomása, amelyben visszhangzik az élet szeretete, a töréseket átélő és önmagába építő akarat. Ahol végül az élet győz, még akkor is, ha nagy veszteségeket szenved el, még akkor is, ha csend és éj a vége. Mert azután a szerző mégis újra alkot. Megfesti a létezés megannyi tónusát, felvázolja a személyes és egyéni emlékezés tovasikló, mégis az emberi létbe mély barázdákat vájó foszlányait.”

Riersch Zoltán a kötettel
Fotó: Benedek bálint / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában