Frissen Zalából

2021.10.11. 10:00

Bábcsoporttá alakult a zalaegerszegi Szent Család Óvoda

Nos, kis túlzással így is össze lehet foglalni annak a pályázatnak az eredményét, amelyen az óvodapedagógusok sikerrel szerepeltek.

Arany Gábor

Perényi Judit, Szolnok Ágnes a Griff bábművésze, Kovácsné Ujj Andrea, Bartal Kiss Rita, valamint Hegedüsné Korcsmár Flóra és Simon Lászlóné óvónő, no meg az Ilók, Mihók bábjai

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Erről minap az Ilók, Mihók és más bolondságok című báb­előadás főpróbáját követően esett szó, miután az óvónőkből verbuválódott, Kincskereső névre keresztelt bábcsoportjuk néhány tagja megtekintette darabot, és az élmény mellett szakmai fogásokat, ötleteket is begyűjtöttek.

Mint Kovácsné Ujj Andrea, az intézmény vezetője elmondta, sikerrel szerepeltek az amatőr bábcsoportok létrehozását, működtetését támogató, a Nemzeti Művelődési Intézet által kiírt pályázaton. Ezt követően nyár elején vágtak bele a Kincskereső megalakításába, amibe a 110 kisgyermeket négy vegyes csoportban nevelő intézmény mind a kilenc óvónője bekapcsolódott. Szakmai mentort is választottak maguknak Bartal Kiss Rita, a Griff Bábszínház művészeti vezetője személyében.

Perényi Judit, Szolnok Ágnes a Griff bábművésze, Kovácsné Ujj Andrea, Bartal Kiss Rita, valamint Hegedüsné Korcsmár Flóra és Simon Lászlóné óvónő, no meg az Ilók, Mihók bábjai
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Az első előadás elképzelése is azonnal körvonalazódott, mégpedig az év végén a betlehemi történetet mutatják be.

– Ezt minden csoportban betanítjuk a gyerekeknek, és adventkor eljátsszák, ennek sok évre visszatekintő hagyománya van nálunk – magyarázta Perényi Judit, a bábcsoport felelőse. – Idén a négy műsort összegyúrva kerül színre az előadás, de már nagyobb lélegzetű darabot képzeltünk el, több szöveggel, zenével, gazdagabb eszköztárral, bábokkal – tette hozzá.

– Eddig ez a gyerekek ajándéka, meglepetése volt a szülőknek, és ezek a csoportelőadások meg is maradnak. Mi pedig régóta terveztük, hogy magunk is előadjuk a betlehemi történetet , de kicsit felnőttesebben – mondta Kovácsné.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy az óvónők korábban is rendszeresen színre léptek, például Szent Márton történetét is évente bemutatják a gyerekeknek, akik aztán maguk is eljátsszák ezt. Arról is szóltak, hogy a hétköznapokban is gyakran előkerülnek a bábok, most a pályázat segítségével bővíthetik az eszközeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában