Hazai Hetedik Hetek

2021.10.17. 13:00

A 125 éves magyar film előtt tisztelegnek

Hazai Hetedik Hetek – ezzel a címmel rendez vetítés-, illetve beszélgetéssorozatot a 125 éves magyar film tiszteletére a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Ház udvarán Matola Krisztina producer.

Horváth-Balogh Attila

A Nemzeti Kulturális Alap filmes kollégiumának kertmozikra kiírt pályázatán sikerrel szerepelt a Civil Mozgó(Kép) Világ Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke, Matola Krisztina a jövő héten induló rendezvénysorozat keretében magyar filmeket szeretne bemutatni úgy, hogy a közönség találkozhat az alkotókkal is.

Elsőként A Föld szeretője című drámát nézhetik meg az érdeklődők, mely után beszélgetés következik Pozsgai Zsolt író-rendezővel és Lux Ádám színművésszel. Október 25-én 17 órától Jankovics Marcell emlékére vetítik az Ének a csodaszarvasról című animációs filmet, a vendég dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára lesz. Huszonhetedikén 17 órakor a Szökés a nagy árvíz idején című filmmel és az egyik szereplővel, Rajkai Zoltán színművésszel emlékeznek meg az 1956-os eseményekről. Huszonkilencedikén Huszárik Zoltán emlékére vetítik a Csontváryt, a meghívott vendég Huszárik Kata színművész. A sorozatot október 31-én a Két félidő a pokolban című film zárja, mellyel Sinkovits Imre emlékét idézik meg, az est vendége a legendás művész fia, Sinkovits-Vitay András színművész lesz. A programokra a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában