Frissen Zalából

2021.09.09. 09:00

Vetélkedő tartottak Romhányi József tiszteletére a zalaegerszegi könyvtárban

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár (DFMVK) megyei könyvtárellátási csoportja 6. alkalommal hirdette meg irodalmi vetélkedőjét a zalai kistelepüléseken élő, játszani és olvasni szerető közönségének.

ZH

Vetélkedők és szervezők az eredményhirdetésen

Forrás: DFMVK

A vetélkedő többéves hagyomány folytatása, korábban Szabó Magda, Janikovszky Éva, Bálint Ágnes, Csukás István, tavaly Nógrádi Gábor életével, műveivel ismerkedhettek meg a résztvevők. Idén Romhányi József író mellett döntöttek, aki 100 éve született. Műveit felnőtt, gyermek egy­aránt szívesen olvassa, több generáció nőtt fel Mézga Aladár és dr. Bubó történetein.

Vetélkedők és szervezők az eredményhirdetésen
Fotó: DFMVK

A helyezettek könyvjutalommal, társasjátékkal távozhattak a döntőről, de a legnagyobb jutalom a könyvtárosok tapasztalata szerint maga a felkészülés, a művek olvasása.

A vetélkedő összeállítója és játékmestere Kereki Judit könyvtáros, a József Attila Városi Tagkönyvtár olvasószolgálati csoportvezetője volt, aki már nagy rutinnal és tapasztalattal rendelkezik e téren.

A kétfordulós játékban az első, online forduló után a legjobb nyolc csapat jutott be a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban megrendezendő döntőre, közülük hat vett részt a vetélkedésben. A feladatokat Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója és Czirákyné Tóth Edit könyvtáros értékelte és bírálta.

A vetélkedő eredménye: I. lett a „Huhogányos Akadémia” levelező tagozata (Nagykutas) és a Komári „Maffia” (Zalakomár), II. a Csa-csa-csa (Kávás), III. a Récsei Csipet-csapat (Nagyrécse), IV. a Paulák és Kriszták (Zalaegerszeg), V. a Három Generáció (Gellénháza).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában