Frissen Zalából

2021.09.22. 10:00

A kanizsai származású Sárdy Botond novelláskötete 60 év történeteit mutatja be

A kanizsai származású, Sopronban élő villamosmérnök, Sárdy Botond mutatta be a Medgyaszay Házban Élet Utak című novelláskötetét.

Horváth-Balogh Attila

Karosi Lászlóné, dr. Márkus Ferenc, a szerző egykori tanára és Sárdy Botond a könyvbemutatón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A férfi – akinek szülei, dr. Sárdy István sebész és dr. Kocsár Katalin tüdőgyógyász a város elismert orvosai voltak – a „Napfény” Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesülete meghívására látogatott szülővárosába.

Karosi Lászlóné, dr. Márkus Ferenc, a szerző egykori tanára és Sárdy Botond a könyvbemutatón
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Lennerné Hohl Margit, a szervezés szíve és motorja az osztálytársa volt Botondnak, nekem pedig jó barátnőm, olvasta a könyvet, és egy beszélgetés során merült fel a meghívás gondolata, amit én jó ötletnek tartottam – hallottuk Karosi Lászlónétól, az egyesület elnökétől. – A Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, Kovácsné Mikola Mária pedig a segítségünkre sietett; így, közös szervezésben jött létre a könyvbemutató.

Sárdy Botond elmondta: 60 év történeteit gyűjtötte össze a kötetbe, amiket gyermekkora óta hallott a nagyszülőktől és szülőktől, s melyekről azt gondolta, komoly tanulságokat hordoznak. Azért érdemes papírra vetni őket, hogy az emberek ne kövessék el újra a régi hibákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában