Frissen Zalából

2021.07.25. 17:00

Szabó László számára nem kérdés a nyári egerszegi látogatás

Szabó Lászlót közéleti tevékenysége kapcsán jól ismerhetik Zala megyében is. Amellett, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakkszövetség elnöke, a Magyar Teátrumi Társaság titkára is.

Kerkai Attila

Szabó László: A Kvártélyház személyes, intim kulturális tér, amelynek művészeti értékét nagyra tartom.

Fotó: ZH-ARCHÍVU

Az egerszegi Kvártélyházat nem csak „hivatalból” ismeri, szerinte a nyári színházak tekintetében Magyarország Európában kuriózumnak számít.

– Kétféleképpen közelítem meg kapcsolatomat a Kvártélyházzal – említette. – Egyrészt, mint művészeti intézményt ügyelem, másrészt Tompa Gábort személyesen ismerem, és több mint tíz éve követem művészi tevékenységét. Rendkívül szimpatikus, ahogy dolgozik és alkot, nagyra értékelem a munkáját. Mondhatom, hogy személyes kémia működik köztünk, ami a színházi közegben nagyon fontos. Minden évben elmeséli a terveit, és talán elárulhatom, néha magam is adok tanácsot neki, no, nem mintha rászorulna. A Kvártélyház nagyon személyes, intim kulturális tér, amelynek művészeti értékét nagyra tartom.

Szabó László: A Kvártélyház személyes, intim kulturális tér, amelynek művészeti értékét nagyra tartom.
Fotó: ZH-ARCHÍVU

Szabó László megemlítette: a járványhelyzet megmutatta, mennyire fontos az embereknek a kultúra, hiszen amint fellélegezhettünk a korlátozások alól, azonnal visszatért az élet a színpadra is.

– A művészetnek, a kultúrának nagy szerepe van abban, hogy az emberek végre feloldódjanak – tette hozzá. – A nyári színházaknak nagy kultusza van hazánkban, Szegedtől Kisvárdáig, Kőszegtől Zalaegerszegen át Nyíregyházáig működnek nagy sikerrel. Látatlanban is biztos vagyok benne, hogy a nyári színházi előadások terén hazánk Európában egyedülállónak számít. Az pedig nem lesz kérdés számomra ezen a nyáron sem, hogy a Kvártélyház egyik előadását megnézem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában