Frissen Zalából

2021.07.24. 20:00

Péntek Károly idén már a kisfiát is elvitte A padlás című előadásra

Mióta műsoron van A padlás című musical, évente többször is megnézték, idén már a hároméves kisfiát is magával vitte az előadásra.

Arany Horváth Zsuzsa

Péntek Károly nyáresti színházi élményei közül A padlás a legnagyobb. FOTÓ: KATONA TIBOR

Fotó: © Katona Tibor

Péntek Károly, a Windoor Design Kft. ügyvezetőjének szülei kultúraszerető emberek, őt is úgy nevelték, hogy élete része legyen a művészet bármely ága. Emlékszik, amikor már elég nagyok voltak a nővérével a színházi előadáshoz, együtt ment a család, a teátrumi bérlet hozzátartozott az éves kiadásokhoz. Diákkorában főleg a sportban jeleskedett, de az olvasás is máig az alapműveltségének része.

– Amikor már vállalkozóként módom volt rá, igyekeztem támogatással visszaadni a közösségnek, a szűkebb környezetemnek, amit felnövekedvén az évek alatt kaptam, a sport és a kultúra támogatása szervesen hozzátartozik a vállalati filozófiánkhoz. Ahogy szélesedtek a lehetőségeink, úgy vettünk részt a mecenatúrában – mondta.

Péntek Károly törekszik arra, hogy minél több emberhez, széles közönséghez segítsen eljuttatni a kulturális értéket, kiemelkedő tevékenységet, a mecenatúra elveit e szempont mentén alakítja.

– Amíg nem születtek meg a gyerekeink, a feleségemmel szinte minden színházi előadáson ott voltunk, s ha nagyobbak lesznek, újra visszatérünk.

Péntek Károly maga is csodálkozik, hogy a Kvártélyház Szabadtéri Színház már 15 éve gazdagítja Zalaegerszeg kulturális palettáját. Ő maga a fesztiválok támogatásán keresztül került közelebbi és szponzorációs kapcsolatba a zalaegerszegi nyári teátrummal. Az eddigi nyáresti színházi élményei közül A padlás a legnagyobb, amit, ahogy mondja, nem lehet megunni.

A nyáresti könnyed színházi program igényes, de vidám szórakozást, kikapcsolódást nyújt számára, hiszen ilyenkor, ahogy mondja, „a barátokkal kerthelyiségben elköltött vacsora után megnézhetünk egy-egy jó darabot, az előadás végén találkozhatunk a színészekkel, közvetlen, kötetlen beszélgetések alakulnak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában