Frissen Zalából

2021.07.10. 15:30

Nívós külföldi fotósok díjazták a nagykanizsai fényképész felvételeit

A nagykanizsai Szerdahelyi Rita fotós az elmúlt években sikert sikerre halmozott. Képei külföldi, nívós versenyeken szerepeltek, s számos éremmel gazdagodott.

Benedek Bálint

Szerdahelyi Rita

A hölgy az általános iskolai fotószakkörön kötött életreszóló szerelmet a fényképezéssel. Az iskolai képzés mellett fontosnak tartotta az állandó önképzést és kísérletezést, amit elengedhetetlennek érzett a megfelelő irányhoz. Később megfordult néhány általa nagyra értékelt nemzetközi fotós workshop-ján, akik a továbbiakban nagyon hatottak rá. A pályáján szeret inspirációkat kapni, de mindig egyedi stílus kialakítására törekedett.

- Több éve tagja vagyok két nemzetközi esküvői fotós oldalnak, ahol a tagok a világ különböző pontjairól regisztráltak és folyamatosan töltik fel a fotóikat – mesélte. – Az egyik ilyen portál a Prowedaward, a másik a Mywed. Utóbbin hat éve szerepelek. Ezek az oldalak szakmailag kifejezetten sokat jelentenek, mivel folyamatosan képben lehetek az újdonságokkal, valamint elég értékes, baráti kapcsolatokra tettem szert a különböző országokban (olasz, brazil, spanyol) lévő fotósokkal. Többen közülük a világ vezető esküvői fotósai közé tartoznak.

Szerdahelyi Rita

Hozzátette: a már említett nemzetközi oldalakon megmérettette a munkáit. Nagy örömmel tölti el, hogy szinte folyamatosan kapja az értesítéseket, hogy a szisztematikusan feltöltött képei közül nap, hét, hónap vagy épp év képe lett valamelyik fotója.

- Ezen felül külön boldogság, hogy többször választottak meg a hét, illetve a hónap fotósának folytatta. – Múlt év februárjában a Prowedaward az oldal éves Annual Wedding Photographers Contest 2019-es versenyén több kategóriában indultam. A nevezett 7 képből két arany-, egy ezüst és egy bronzérmet szereztem, sőt a legjobb 25 fotós között a harmadik helyen végeztem. A fotókat Ken Pak, Cristiano Ostinelli és Aaron Story alkotta nemzetközi fotósokból álló zsűri bírálta.

 

Szerdahelyi Rita itt nem állt meg, a következő évben is indul ugyanezen a viadalon, a benevezett négy képből mindegyik díjazott lett: két ezüst- és két bronzérmet szerzett, valamint a 25 legjobb fotós között a hetedik helyet szerezte meg.

A napokban újabb elismerésben részesült. A MyWed Wedding Photographers nemzetközi esküvői fotós oldalon a fekete-fehér fotója nemcsak a hét, hanem az év legjobbja, valamint szerkesztői kiemelést kapott. Ezen kívül a ProwedAward Wedding Photographers nemzetközi esküvői fotós oldalon is nap, illetve a hét képének is megválasztották.

Fotó: Szerdahelyi Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában