Frissen Zalából

2021.06.08. 10:00

Szolnoki és budapesti tárlaton szerepelnek Farkas Ferenc alkotásai

Farkas Ferenc szobrászművész, művésztanár, kétszeres Zalaegerszegért-díjas alkotónak a napokban két helyütt is látható néhány műve megyén kívüli kiállítóhelyeken.

Arany Horváth Zsuzsa

Dávid (bronz, 2021): a kisplasztikai tárlaton látható

Fotó: ZH

A Magyar Szobrász Társaság jubileumi, 25 éves kiállítása Szolnokon, a Szolnoki Galériában nyílt meg 2021. június 5-én, szombaton, a felvonultatott kollekció tárgyai – benne a zalaegerszegi Farkas Ferenc alkotásai – egészen július 18-ig lesznek megtekinthetők. A tárlatmegnyitót a járványhelyzettel összefüggő óvintézkedések miatt online módon követhették az érdeklődők, de a kiállítás ideje alatt a tárlat személyesen is megtekinthető lesz. A gyűjteményes tárlat olyan keresztmetszetet mutat, ami a Magyarországon működő szobrászvilágnak a jelenlegi fő irányait térképezi fel. A domborművek és szobrok mellett ezúttal szobrászok által készített grafikákkal is találkozhatnak a látogatók.

Dávid (bronz, 2021): a kisplasztikai tárlaton látható
Fotó: ZH

Budapesten a Stefánia Palotában két tárlat is nyílik, az egyik a Stefánia Szoborpark Szabadtéri Tárlata, ahol kültéren szerepelnek nagy méretű szobrok, illetve az V. Országos Kisplasztikai Tárlat, ahol kis­plasztikák, festmények és grafikák is szerepelnek, tájékoztatta lapunkat Farkas Dániel, a zalai alkotó fia. (Az intézmény két épületből áll, az egyik a Stefánia Palota, a másik pedig a Honvéd Kulturális Központ. A Stefánia Szoborpark állandó kiállításainak célja a magyarországi köztéri szobrászat megújítása.) Mindkét tárlaton az ország számos pontjáról szerepelnek alkotók a műveikkel. A két kiállítás közös megnyitóeseménye múlt héten, június 2-án, szerdán volt, a bemutató megtekinthető június 22-ig. A Stefánia Szoborpark állandó kiállításainak célja a magyarországi köztéri szobrászat megújítása.

A három kiállításon Farkas Ferenc mindenütt egy-egy alkotással szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában