Interneten tartják a kapcsolatot a nézőkkel

2020.12.21. 17:30

Két új darabbal készült el a zalaegerszegi Griff

Két előadás próbái fejeződtek be a megyeszékhelyi Griff Bábszínházban, a produkciókat eddig csak a kollégák láthatták. Remélhetőleg ez már nem sokáig lesz így.

Arany Gábor

Az égig érő fa volt az utolsó bemutatójuk

Fotó: PU

Erről is beszélt érdeklődésünkre a bábszínház művészeti vezetője, Bartal Kiss Rita. – Az égig érő fa volt az utolsó előadásunk, amely még nézők előtt zajlott, de a pandémiás helyzet miatti kényszerű szünetben sem állt meg a munka – kezdte. – Bepróbáltuk időközben a Szegedi Katalin mesekönyvéből készült Lenka és Palkó című előadást, amelynek a házi bemutatója is lezajlott a kollégák előtt. Ezzel a darabbal már a gyerekek elé tudunk lépni, amint a járványszabályok lehetővé teszik. Jelenleg tizenegy óvodásbérletünk van, ennyi csoport látogat el hozzánk rendszeresen – magyarázta.

Az égig érő fa volt az utolsó bemutatójuk
Fotó: PU

– Az öt bérletes előadásból a Pim, a földimalacot már nem láthatta minden csoport, ezért ezzel kezdünk, amit követ a Lenka és Palkó – tette hozzá, és elmondta, hogy a következő félévben a Csipkerózsika című darab bemutatását tervezik még. Mosonyi Aliz történte a Grimm testvérek meséjén alapul, de mégis más. Arról is szólt, hogy az Aprók Színháza sorozatban bemutatandó Cirkuszoló című előadásukkal is elkészültek, megvolt a házi premier.

– Ez babáktól négyéves korig szól, s jellegzetessége, hogy az előadásba a gyerekek bekapcsolódnak, játszanak azokkal a tárgyakkal, amiket a színészek a produkcióban használnak, ezért ez nagyon kedvelt a gyerekek, szülők körében – emelte ki.

– A járványhelyzet miatt új előadással nem tudtunk közönség elé lépni, de bábszínházba járás élményét megőrzendő a hétvégeken egy-egy régebbi előadásunk felvételét tettük elérhetővé az interneten, felidézve a matinék hangulatát – mondta.

Ennek köszönhetően újra látható volt a Télen telelek, A Hókirálynő, A mindentlátó királylány, Jancsi és Juliska. Emellett a facebookos oldalukon a Griff (B)irodalom című sorozatban a bábszínészek mutatták be kedvenc mesekönyveiket.

– Évek óta szlogenünk: bábszínházba járni jó, de erre most nincs mód, ezért az olvasásra buzdítjuk a gyerekeket. Fontos, hogy megismerjék a kortárs meseirodalmat is, ezért olyan szerzők műveit mutatták be a színészeink, akik Griff előadásaiban dolgoztak: Rofusz Kinga, Szegedi Katalin, Hanga Réka, Kiss Ottó, Dániel András, Gimesi Dóra, Turbuly Lilla – sorolta.

– Most szünet következik, januárban folytatjuk, mindenki startra készen várja az előadásokat – mondta végezetül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában