„nagy dobásra” készülnek

2020.10.22. 09:00

Több színdarabon is dolgoznak a fiatalok Nagykanizsán

Egymást érik a színházi próbák a Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesülethez tartozó művészeti csoportoknál. A színjátszó- és a táncostehetségek „nagy dobásra” készülnek.

Szabó Zsófia

A színjátszó fiatalok hétköznapjai mozgalmasan telnek

Fotó: Szabó Zsófia

Szollár-Nikolics Zsanna, az egyesület elnöke elmondta: két darabon is dolgozik a csapat. A Honvéd Kaszinó Városi Színpad fiataljai a Valahol Európában című musical, illetve Örkény István egyperceseiből összeállított mű próbáin vesznek részt.

– Előbbi darab közösségünk életében az eddigi legnagyobb lélegzetvételű mű, amelyen dolgozunk – jelezte Szollár-Nikolics Zsanna. – Mintegy huszonöten lépnek benne színpadra, valamint nagy díszlet- és kellékigénye is van a műnek. Egy részét a hétvégi országos diákszínjátszó találkozón is bemutattuk, mivel jól és eredményesen haladtunk a darabbal. A következő, tízoldalas rész próbái pedig novemberben lesznek a tervek szerint. Nagyon büszkék vagyunk a fiataljainkra: nem csak aktívan vesznek részt a próbákon, hanem kiváló teljesítményt is nyújtanak, a legkisebbektől a legnagyobbakig, az énekesektől a táncosokon át, mindenki – fogalmazott az egyesület elnöke. Elmondta azt is: a nagyközönség a teljes darabot nyáron láthatja majd.

A színjátszó fiatalok hétköznapjai mozgalmasan telnek
Fotó: Szabó Zsófia

– Emellett az Örkény-hírek művön is dolgozunk, amit Micsinai Dominikkal közösen írtunk – folytatta Szollár-Nikolic Zsanna. – E groteszk, elvont darabbal is szépen haladunk. Egyes részeket úgy írtunk meg, hogy a gyerekek ötleteihez, igényeihez igazítottuk. Azaz, saját ötletekeit is beépíthetik a műbe, amely az érzelmi végleteket és ellentéteket is felvonultatja. A színjátszóink nagy családjának minden tagja szerepel a darabban, amit márciusban mutatnánk be a Honvéd kaszinóban és a HSMK-ban – összegezte az elnök, aki hozzátette: a karácsonyi, hagyományos előadásukat idén a bizonytalan egészségügyi helyzet miatt elhalasztják. Azonban a közönség nem marad ünnepi ajándék nélkül. A tervek szerint kisebb gálaműsort tartanak, ahol minden fiatal tehetség bemutatkozhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában