Fischer Judit műveivel

2020.09.23. 13:00

Kortárs kiállítás a Kincsem-palotában

Romantikus helyszínt választott fiatal képzőművészei kiállítása számára Valkó Margit, a budapesti Kisterem Galéria tulajdonosa.

Matyovszky Márta

Fischer Judit munkái a különleges térben

Fotó: Matyovszky Márta

A híres versenyló, Kincsem gazdája, Blaskovich Ernő építtette a Reáltanoda utca 12. alatti palotát, benne kocsibeálló és istálló is volt a rendkívüli adottságú kanca számára.

Fischer Judit munkái a különleges térben
Fotó: Matyovszky Márta

Az épület felújításra vár, de kiállítótérnek alkalmas – távlatokat, unikális hátteret, alapot ad a kiállító 16 művész alkotásainak. A tárlat címét – Végre tanulhatunk valamit – az egyik kiállított műtől kölcsönözte. A kiállítók között van Fischer Judit DLA-festőművész is, akiről Valkó Margit azt nyilatkozta, a kapcsolat a papírmunkák s Fischer Judit művészete iránti rajongása révén jött létre. A galerista jól tudja, hogy az itthoni műkereskedelemben nincs túl nagy hagyománya a papír alapú kortárs művek gyűjtésének, ezért a saját eszközeivel változtatni igyekszik ezen. Tudván, hogy minden bizonytalan, Valkó Margit 2020 végére vagy a következő év elejére tervezi Fischer Judit önálló kiállítását. A tárlat szeptember 30-ig van nyitva, a művész papír alapú alkotásai a gobelin technikájában megjelenítve nagy érdeklődést keltettek, csakúgy, mint a többi 15 kiállító munkái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában