új produkció

2020.09.28. 16:00

A Babits-színházban álmodta színpadra a Hamletet Kaj Ádám

Szeptember 4-én mutatta be a Babits-színház Shakespeare Hamlet című színművét, melyet a zalai származású író, dramaturg, rendező, Kaj Ádám állított színpadra.

Arany Horváth Zsuzsa

Az előadás szabadtéri stábfotója, balra guggol Kaj Ádám Fotó: ZH

„Hamlet a kényszerű összezártságban kísérletet tesz a gyerekszoba revíziójára, aminek során megmérettetik a szerelem, család és barátság fogalma. Az öntudatra ébredő fiú az atyát kérdezi: Ki vagyok én? A régi, a patriarchális rend örököse? Vagy az anyai rész az erősebb bennem, ami ismeri a kegyelmet és a megbocsátást? – jelezte lapunknak a darabértelmezés kapcsán saját törekvéseit Kaj Ádám, hozzátéve, Shakespeare műve családi kamaradráma, ahol a történelem csak a legvégén rúgja rá az ajtót a temetetlen holtakra. Az előadás mottója (Dánia karantén) utal a rendkívüli körülmények között végzett munkára. Az előadás főbb szerepeit Viczián Ottó, Kazári András, Kéner Gabi, Orosz Csenge alakítja.

Az előadás legközelebb október 4-én látható a színház új játszóhelyén, a Bubik Színpadon. Szeptember 15-én pedig Temesváron látható Kaj Ádám rendezésében az Ágytól-asztaltól (régi címén Jelenetek egy házasságból) című monodráma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában