Bohózat

2020.07.06. 12:00

Az Osztrigás Mici az egervári várkastély színpadán

A francia ­Georges Feydeau 1899-ben bemutatott bohózata az elmúlt hét végén debütált az egervári várkastély színpadán a Turay Ida Színház előadásában.

ZH

A táncosnő hódít: Steinkohl Erika, Boros Zoltán

Fotó: Katona Tibor

A fővárosi társulat, amely, noha az ország számos pontján játszik, nyaranta Egervárra helyezi székhelyét, többféle szereposztásban is színre vitte már a zenés bohózatot. Ezúttal a címszerepet Steinkohl Erika alakította, a vele bonyodalmakba keveredő házaspárt pedig Frech Zoltán és Sztárek Andrea. Utóbbi egyben a színjáték rendezője is.

A táncosnő hódít: Steinkohl Erika, Boros Zoltán
Fotó: Katona Tibor

A darab eredeti francia címében a garnélarák női becézett változata szerepelt, innen a magyar címadás. A francia szerző a párizsi mulató táncosnőjét tehetős és képmutató körökbe helyezi, hiszen összekeverik egy tisztes asszony hírében álló hitvessel. Hálószoba, esküvői helyszín szegélyezi az útját, s nem túl illedelmes viselkedését mindenütt utánozni akarják, azt hivén, ez a párizsi módi. A félreértéseken alapuló darabból készült 1983-as magyar televíziós filmben Galambos Erzsi alakította a címszerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában