tárlat

2020.07.28. 16:00

A kék számtalan árnyalata Lentiben

Újra, egészen augusztus végéig látogatható a városi könyvtárban Kovács Zoltán fotós, gyógypedagógus Egy szín: KÉK című tárlata.

Korosa Titanilla

Kovács Zoltán, a dalmát tengerpart fotósa Fotó: Korosa

Március elején nyílt meg, majd a koronavírus-járvány miatt az intézménnyel együtt bezárt a tárlat, de az érdeklődők a hangulatos fotók segítségével most megcsodálhatják a kék árnyalatait. Az alkotótól megtudtuk: a kiállításra öt év terméséből válogatott, mely idő alatt több száz fotót készített a dalmát tengerparton, Baska Voda és Makarska térségében.

Kovács Zoltán, a dalmát tengerpart fotósa Fotó: Korosa

– A képeket a kék szín számtalan árnyalata fűzi egybe – magyarázta Kovács Zoltán. – Évről évre figyeltem a partszakasz változásait – napsütésben, borús időben, vagy éppen vihar idején. A tapintható természetet szerettem volna megörökíteni.

Kovács Zoltán a nagyanyjától sokat hallott a tengerről, mindez már gyermekként felkeltette érdeklődését, és amikor eljutott oda, fotókon haza is hozta az élményt. Reméli, hogy a tengerparti táj még sokáig ugyanolyan szép marad, ahogy a képeken látszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában