A legfiatalabb teátrum

2020.04.23. 15:00

A pedagógusokat segíti a Babits Színház társulata

A dunai város az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával 2020-ban alapította meg az ország legfiatalabb kőszínházát, a Babits Mihály Színházat, melynek vezetője a zalai származású Kaj Ádám.

Arany Horváth Zsuzsa

Kéner Gabi és Báhner Péter színművész az új teátrum névadójának Jónás könyve című drámájában a Babits Mihály Színház Bubik Színpadának március 7-i nyitó előadásán

Fotó: ZH

A városban egykor élt költőről elnevezett színház a járvány idején sem tétlen, tájékoztatta lapunkat a zalaegerszegi író-rendező, beszámolva az online szöveggyűjtemény elnevezésű kezdeményezésükről.

– Babits-osztály néven indítottuk el színházi nevelési programunkat – jelezte Kaj Ádám. – Ennek első állomása a felolvasási projekt a digitális oktatásban részt vevő tanárok és diákok számára. A pedagógusok szabadon választhatnak verset vagy novellát, amelyet azután színészeink olvasnak fel, az elkészült videót pedig megosztjuk a színház You­tube-csatornáján.

Kéner Gabi és Báhner Péter színművész az új teátrum névadójának Jónás könyve című drámájában a Babits Mihály Színház Bubik Színpadának március 7-i nyitó előadásán Fotó: ZH

Hallható, látható Pilinszky János Harmadnapon (előadja: Bacsa Ildikó), József Attila Az Isten itt állt a hátam mögött…(előadja: Bánföldi Szilárd) című műve, de hamarosan Babits Mihály, Balassa Bálint, Kosztolányi Dezső és Csoóri Sándor verseivel bővül a paletta. A legkisebbeknek pedig Esti mese videóval jelentkeznek.

Március 28-án online premiert tartott a színház Versek, festmények, imák címmel, rendhagyó tárlatvezetés formájában kalauzolták az érdeklődőket a Keresztény Múzeum kiállítótereiben, visszautaztak Babits Mihály korába: alkotásról alkotásra fedezték fel Közép-Európa legnagyobb egyházi gyűjteményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában