Közép-Európa legrangosabb természetfotós eseménye

2020.03.09. 09:00

A legjobb természetfotókból nyílt kiállítás Őriszentpéteren

Az elmúlt év legjobb hazai természetfotóiból nyílt kiállítás szombaton az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontjában.

Gyuricza Ferenc

Koncz-Bisztricz Tamás a saját fotói előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A tárlatot az Év Ifjú Madárfotósa címmel kitüntetett Koncz-Bisztricz Tamás mutatta be. A Csongrádon élő ifjú természetfotósnak öt képe is látható a tárlaton, köztük a Köd című alkotása is, amellyel az ifjúsági kategória első helyezését érte el. A tárlat kapcsán Koncz-Bisztricz Tamás elmondta: a Magyar Természetfotósok Szövetsége által 27. alkalommal meghirdetett pályázat nemcsak Magyarország, de egyben Közép-Európa legrangosabb természetfotós eseménye is egyben.

Koncz-Bisztricz Tamás a saját fotói előtt
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az elmúlt évben több mint 3300 fotóval neveztek az alkotók, ezek közül az utolsó fordulóban 103 kép versengett a komoly szakmai elismerést jelentő díjakért. A díjazott, illetve legjobbnak tartott képekből országszerte több helyszínen is nyílt vagy nyílik kiállítás, az őriszentpéteri látogatóközpontban – nyitvatartási időben – március 25-ig tekinthetőek meg a fotók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában