Programtipp

2019.05.15. 07:00

Ványamaradványa és a Praha lép újra színpadra Zalaegerszegen

Kuriózumnak számító könnyűzenei élmény részesei lesznek azok, akik a hét végén, szombaton este ellátogatnak a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központba. Ugyanis a VMK Caffé ad helyszínt két egykori legendás zalaegerszegi együttes „feléledésének”.

Arany Horváth Zsuzsa

Wettstein Tamás, Enyingi Péter, Pál Ferenc, Garamvölgyi György és Kiss Dénes Fotó: Ványamaradványa

A nyolcvanas évek zalaegerszegi punkzenekara, a Ványamaradványa húsz év után újra színpadon, adja hírül a VMK hírportálja. A zenekar tagjai a szatirikus névválasztással annak idején Lenin (Ványa) általuk elképzelt Moszkva téri múmiájára, illetve annak maradványára utaltak. Az együttes ma a „névadójához méltón tolja a lakodalmas punkot, majdnem eredeti felállásban”, olvasható a meghívón.

Wettstein Tamás, Enyingi Péter, Pál Ferenc, Garamvölgyi György és
Kiss Dénes Fotó: Ványamaradványa

És ezzel még nincs vége a rendszerváltás környékét idéző nosztalgiának és meglepetésnek.

Tudniillik az idén húszéves a Praha együttes is. Ők több mint tíz esztendő után állnak újra színpadra a közönség elé. A májusi koncertjeiken nemcsak a régi számokat porolják le, hanem néhány új dal is felcsendül majd. A régi formációban, de új hangszereléssel olyan, mintha el is tűntek volna, meg nem is, tájékoztat a programelőzetes.

A könnyűzenei időutazás időpontja május 18., szombat este nyolc óra, helyszíne a VMK Caffé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában