Mesejáték óvodásoknak

2019.05.21. 15:00

A lenti művelődési központba megérkezett Lúdas Matyi

Mesejátékkal kedveskedtek az óvodapedagógusok a gyerekeknek a NeMes – Neked mesélek elnevezésű program keretében az elmúlt héten.

Korosa Titanilla

Vásári jelenet a Lúdas Matyiból a lenti óvodapedagógusok jóvoltából Fotó: A szerző

Több éve hagyomány a lenti Mesevár Óvodában, hogy az óvónők mesejátékkal, vagy bábjátékkal lepik meg a gyereket. Idén sem maradt el a program, ez alkalommal Fazekas Mihály Lúdas Matyi című darabját állították az óvodapedagógusok színpadra. (A Lúdas Matyi érdekessége, hogy az első változata 1804-ben keletkezett, kéziratban hamar elterjedt, és az író tudta nélkül megjelent: 1815-ben a Bécsben tanuló Kerekes Ferenc, későbbi debreceni professzor a szerző személyét nem ismerve adta ki névtelenül. Fazekas Mihály levélben tiltakozott a kiadás ellen. Kevesen tudják, Fazekas 1808-tól a debreceni református egyház megbízásából vezette az 1802-ben leégett gótikus templom helyén épülő Nagytemplom építési munkáit.)

– Sokat készültek a kollégák az előadásra – mondta Gál Elekné, a Mesevár Óvoda vezetője. – Maguk készítették a jelmezeket, díszleteket. A rendezői feladatokat Kulcsárné Linger Rita vállalta most is.

Vásári jelenet a Lúdas Matyiból a lenti óvodapedagógusok jóvoltából Fotó: A szerző

Az intézményvezető hozzátette, a programra a környékbeli települések óvodásait is meghívták, de a társintézményekben zajló számos program miatt ez alkalommal csak a rédicsiek tudták elfogadni a meghívást.

– Reméljük, hogy azok a programok, melyek ebben az időszakban a Vidám óvodai napok keretében valósulnak meg, sok-sok élményt adnak a kicsiknek – folytatta Gál Elekné. – A mesejáték mellett rendeztünk óvodanyitogató programot, fagyiztunk a gyerekekkel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tartottak kutyás bemutatót, de hátravannak még az év végi bemutatkozó műsorok énekkel, zenével, tánccal és az évzáró is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában