Ütős fellépés

2019.04.01. 11:30

Fergeteges koncertet adott az Orff a Tavaszi Művészeti Fesztiválon

A Tavaszi Művészeti Fesztivál keretében egész estét betöltő koncerttel szórakoztatta a közönséget szombaton az Orff Ütőegyüttes. A fiatalok több korosztályban változatos repertoárral készültek.

Benedek Bálint

A fiatalok kitettek magukért, koncertjükön a frissített repertoárral nagy sikert arattak Fotó: Gergely Szilárd

Az idén ünnepli fennállásának 25. jubileumát az Orff Ütőegyüttes, melyet a zenetanár Bücs Angéla alapított. A kezdet nem volt könnyű, ám a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola Baráth Zoltán igazgatóval együtt az évek alatt sok lendületet és támogatást adott. Azzal, hogy két évvel ezelőtt az alapító pedagógus átadta a stafétát az ifjú szaxofontanár, Fekete Melindának, az együttes életében új fejezet kezdődött.

– Az együttest az évtizedek folyamán számtalan díjjal jutalmazták, a megye egyik meghatározó csapata lett – mondta Fekete Melinda. – Ezzel a kivételes örökséggel nyilván felelősség is jár. Azonban folyamatosan azon dolgozunk a gyerekekkel, hogy a színvonal megtartása mellett frissítsük a repertoárt. Az új hangszerelések mellett az idén fúvószene is „beköltözik” a hangzásvilágunkba.

A fiatalok kitettek magukért, koncertjükön a frissített repertoárral nagy sikert arattak Fotó: Gergely Szilárd

Fekete Melinda hozzátette: a legkisebb úgynevezett ABC csoport 8–11 éves tagjai tavaly szeptemberben kezdték a gyakorlást, s már őket hallgatva megjelenik az új irányvonal, melyet egyelőre „tesztelnek”. A gyerekek egyszerre két hangszeren játszanak, most derülhet ki, hogy miként bírják a terhelést.

idősebbek főleg jazz és pop zeneszámokat tanultak – folytatta a művészeti vezető. – A legnagyobbaknál 14 fős a társaság, de ők komplett zenekarként működnek, többek közt gitárral, zongorával és dobbal kiegészülve. S erre az igazán kivételes alkalomra meglepetésként a legidősebb, a csapatból már kirepült, egyetemista fiatalok Michael Jackson egyik népszerű slágerét adták elő. Utóbbi társaság oszlopos tagja, a fővárosban tanuló Spin gár Fanni a koncert után elmondta: mindig örömmel tér vissza a xilofonok, marimbák és vibrafonok mögé, hiszen az Orff a második családja lett.

– Most már 8 éve, hogy velük vagyok, a legjobb barátnőimre is itt leltem rá – mesélte. – Varázslatos érzés együtt játszani, olyankor úgy érzem, mintha visszarepülnék az időben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában