A fürdővárosi iskola zenész növendékei a fesztivál mellett versenyeken is bemutatkoztak

2019.03.30. 07:00

Bach Mindenkinek Fesztivál Hévízen

A városházi díszteremben zajlott le a Bach Mindenkinek Fesztivál. A nagy zeneszerző születésnapját 70 hazai településen ünneplik, és az egyik színvonalas rendezvénynek a fürdőváros adott otthont.

Góth Imre

A hévízi városházán lezajlott Bach Mindenkinek Fesztivál résztvevői

Fotó: Góth Imre

Fellépett a zalaegerszegi Zala Brass rézfúvós együttes, a keszthelyi Balaton Kamarakórus, valamint a házigazdáktól a Musica Antiqua Együttes és az Illyés Gyula Általános Iskola kórusa. Valamennyien Johan Sebastian Bach örök értékű zenéjét prezentálták.

Az est szervezője, a helyi iskola pedagógusa, Balázs Árpádné elmondta: a program jótékony célokat is szolgált, a Bethesda Gyermekkórház Alapítvány javára gyűjtöttek.

Az Illyés-iskola muzsikus növendékei a közelmúltban versenyeredményekkel is felhívták magukra a figyelmet. A szombathelyi Sistrum regionális viadalon a furulyás Balogh Viktória és Vasas Rebeka arany, míg a fuvolista Balázs Ádám arany, Markal Eszter pedig ezüst minősítést ért el. Szabadkán, a Femus nemzetközi fafúvós versenyen Balázs Ádám első, Markal Eszter pedig második lett.

A hévízi városházán lezajlott Bach Mindenkinek Fesztivál résztvevői
Fotó: Góth Imre

A Székesfehérváron lezajlott 10. Országos Czidra László Furulyaversenyen Balogh Viktória és Vasas Rebeka különdíjat kapott szólóban, illetve Kőrös Mátyással kiegészülve kamara kategóriában is. A győri Ifjú Muzsikusok Versenyén Balázs Ádám és Markal Eszter ért el ezüst minősítést. A keszthelyi megyei vonós találkozón Pas Angelika, Clausen Katalin és Gárdonyi Ajsa arany, Dencsi Dóra Lotti pedig ezüst minősítést érdemelt ki.

Felkészítőik: Balázs Árpádné, Varga Endre és Pekár Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában