Vendég: Mészáros Márta

2019.03.15. 07:00

Az egerszegi Pszicho Filmklub az alkotóval is találkozik

Március 19-én, kedden 17.30 órakor kezdődik a Pszicho Filmklub sorozatának következő összejövetele, amelynek Mészáros Márta filmrendező lesz a vendége.

Arany Horváth Zsuzsa

Jelenet a filmből: Tóth Ildikó és Törőcsik Mari

Fotó: ZH Archívum

Az évek óta sikerrel működő egerszegi filmklub tagjai a 2017-ben bemutatott Aurora Borealis – Északi fény című filmdrámát tekinthetik meg, majd beszélgetésen vehetnek részt a Keresztury VMK kávézójában.

Mészáros Márta
Fotó: ZH Archívum

A film rendezője, Mészáros Márta Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező és forgatókönyvíró érkezik, s a film forgatókönyvírója, Pataki Éva is vele tart. A filmművészt Európa egyik legjelentősebb női filmrendezőjeként tartják számon. A beszélgetést dr. Babrik Zsuzsanna pszichiá­ter, Kiss Éva mentálhigiénés szakember és Gaál Boglárka családterapeuta vezeti.

Jelenet a filmből: Tóth Ildikó és Törőcsik Mari
Fotó: ZH Archívum

Az Aurora Borealis egyik főszerepét Törőcsik Mari alakítja, partnerei Tóth Ildikó, Törőcsik Franciska, Wunderlich József, Cserhalmi György, Fekete Ernő. A film két idősíkon futó családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az 50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában