Pályázat

2019.02.25. 08:00

Zalai művészek alkotásait várják

„A pannon táj és a pannon szellem mint inspiráció” címmel Pék Pál költő emlékére pályázatot hirdetett a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesülete.

Benedek Bálint

A fotó az egyesületdecemberi tárlatán készült

Fotó: Archív/Gergely

A szervezet tizennégy aktív tagja tavaly decemberben „Tél, csend, hó” címmel tartott látványos bemutatkozó kiállítást a HSMK-ban. Stamler Lajos, a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének elnöke szerint a művészeket inspirálják a pályázati kiírások, melyek egyfajta utat mutatnak számukra.

– A tizenegy évvel ezelőtt elhunyt Pék Pál költő emléke előtt adózunk most – tette hozzá Stamler Lajos. – Elsősorban a zalai művészek alkotásait várjuk, de a megyéhez kötődő, bár esetleg már nem itt élő alkotóktól is várunk műveket. Szabadon szárnyalhat a fantáziájuk, semmiféle korlátot nem szabtunk.

A fotó az egyesületdecemberi tárlatán készült
Fotó: Archív/Gergely

Az elkészült darabokat április 9. és 12. között várják, megyeszerte több helyszínen: Nagykanizsán a Plakátházban, Zalaegerszegen az Ady-iskolában, Keszthelyen pedig a Balatoni Múzeumban nyílik meg a lehetőség, egyaránt 10 órától. Fontos tudni, hogy a 2x1 méternél nagyobb vagy 25 kilogrammnál nehezebb alkotások csak Nagykanizsán, a Plakátházban adhatók le. A beérkezett művekből az egyesület várhatóan május elején rendez tárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában