Kötetek a virtuális bibliotékában

2019.01.20. 11:00

Elektronikusan is lapozhatók Büki Pálné könyvei

A dél-zalai városban működő Hölgyklub vezetőjének, Büki Pálnénak már négy, korábban megjelent könyve is lapozható az Országos Széchényi Könyvtár égisze alatt működő Magyar Elektronikus Könyvtárban.

Benedek Bálint

Büki Pálné és Czupi Gyula a nyomtatott könyvekkel Fotó: Benedek Bálint

A termékeny szerző egy nagykanizsai kiadóval karöltve az évek során több, a város múltját és jelenét bemutató kötettel jelentkezett.

Büki Pálné lapunknak ezzel kapcsolatban elmondta: mindig kedvelte a csoportmunkát, s közösségben szeretett dolgozni, így az írások társszerző közreműködésével születtek meg. Czupi Gyula a Halis István Városi Könyvtár igazgatójaként és szerkesztőként is igyekezett segíteni, ha esetleg valami kétely adódott, akkor is mindig volt megoldása a problémára.

– Az igazgató nagyon sokat tett azért, hogy a gondolatok lapokká, azok pedig könyvekké álljanak össze – mesélte Büki Pálné. – Ez a fajta útmutatás, amit kaptam, szerintem minden szerzőnek nagy érték, hiszen erőt és lendületet adott a bizalom.

Büki Pálné és Czupi Gyula a nyomtatott könyvekkel Fotó: Benedek Bálint

Büki Pálnét most pedig újabb elismerés érte azzal, hogy négy könyve felkerült az elektronikus könyvtárba. A Kapuinkat kinyitjuk címűt Kardos Ferenccel, a városi könyvtár igazgatóhelyettesével írta, s az idősügyi tanács életével, valamint a mozgássérültek mindennapjaival foglalkozik.

Ugyancsak „forgatható” a Nagykanizsai Városvédő Egyesület 2002-ben kiadott „Volt egyszer egy katonaváros” című, Lovrencsics Lajossal közös kiadványa, ahogy a Dezső Ferenccel együtt készített életműinterjúkkal színesített „A XX. század tanúi Nagykanizsán” című kötet is. S a legújabb könyve, a Benke Dániel könyvtárossal karöltve jegyzett, a városi könyvtár működését bemutató Új utakon az olvasók felé című is.

– Több, mint 18 ezer dokumentum található ebben az óriási gyűjteményben, mely kezdetben főleg a klasszikus műveket gyűjtötte egy csokorba – vette át a szót Czupi Gyula, a Halis könyvtár igazgatója.

– Aztán később egyre több kiadóra figyeltek fel, köztük a nagykanizsaira is. Nemrégiben pedig Büki Pálné Erzsike könyvei is felkerültek, melyeket a megtekintésszámláló alapján már közel ezren forgattak át. Ez pedig nem jelent mást, mint a kanizsai kortárs kötetek népszerűségét, s ez nagyon jó irány lehet a jövőre nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában