Lendületes zenekar

2019.01.18. 17:00

Áprilisban újra hazánkban a Bullet For My Valentine

Három egymást követő évben is a legjobb brit zenekarnak választották őket, rajongótáboruk pedig az egyik legfanatikusabb a világon. Az 1998-ban alapított Bullet For My Valentine a modern rockzene egyik meghatározó képviselője.

Gyuricza Ferenc

A Bullet For My Valentine tavaly jelentette meg hatodik albumát Fotó: ZH Archívum

A walesi csapat az úgynevezett metalcore-hullámmal bukkant fel, ám évek teltek el, mire megtalálták a saját közönségbázisukat. Elsősorban a fiatalok kaptak rá erre a gitárorientált, de mégis dallamos zenére, amelyben a nyolcvanas évek klasszikus heavy metalja keveredik a punk lendületével, a hardcore szikárságával, de az olyan sötét tónusú dallamvilág sem idegen tőle, mint amivel a dark-rock formációk írták be nevüket a zenetörténetbe.

A Bullet For My Valentine tavaly jelentette meg hatodik albumát Fotó: ZH Archívum

A Bullet For My Valentine 2005 óta jelenteti meg albumait, viszonylag arányos elosztásban, két-három éves ciklusokban, jelenleg a hatodik nagylemeznél tartanak. A 2018-as Gravity új korszakot jelent életükben, hiszen az album elkészítését megelőzően vált a zenekar végleges tagjává James Bowld, aki a dobos Michael Thomas helyére érkezett. Mindez azt jelenti, hogy a négy tag közül már csak a gitáros-énekes Matt Tuck és a szintén gitáros Michael Padget tekinthető alapítónak. De nem csak ez okozott változást a Bullet For My Valentine működésében, a Gravity zenében is új színfoltot képvisel, hiszen a csapat minden eddigit felülmúlóan terjesztette ki kreativitását, a védjegyüknek számító kőkemény hard rock zenét a filmzenei elektronika és a jeges szintetizátorok bevonásával tette még különlegesebbé. A Bullet For My Valentine igazi koncertzenekar, szinte folyamatosan turnéznak, koncertjeik száma meghaladja az ezret.

A magyar közönség eddig három esetben tapasztalhatta meg lendületes előadásmódjukat, először 2013- ban a soproni Volt fesztiválon, majd 2016-ban a Szigeten is. Első önálló magyarországi koncertjüket tavaly júniusban adták a Budapest Parkban, akkor már az új album, a Gravity dalaival léptek fel. Idén áprilisban ugyanezzel a programmal térnek vissza, ám ezúttal zárt térben adnak koncertet. A Bullet For My Valentine április 10-én a Barba Negra Music Clubban lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában