Szívügy

2018.11.08. 07:00

Nemzetközi környezetvédelmi projekt zajlik a Landorhegyi Sportiskolában

„Szívügyem a környezetem – Meine Umwelt ist meine Herzenssache” elnevezésű nemzetközi környezetvédelmi projekt megvalósítása zajlik a Landorhegyi Sportiskolában. A megnyitót október végén tartották.

Rákóczi Marianna

Rudovics Mónika, Konrád Zsoltné előadása Fotó: Landorhegyi-iskola

Az eTwinning Németországi Szolgáltató Pont szakmai továbbképző és partnerkereső találkozót szervezett Bad Honnefben, melyre, sikeres pályázat révén, a Landorhegyi Sportiskola pedagógusa, német nyelvi lektora, Rudovics Mónika is meghívást kapott.

A rendezvényen egy szlovák kolléganővel megtervezték környezetvédelmi projektjüket, amelybe a Landorhegyi-iskola német nyelvet tanuló diákjain kívül az Űrhajós Óvoda kis óvodásai is bekapcsolódtak: havonta környezetvédelmi akciókat szerveznek, amelyekről német nyelven számolnak be egymásnak a német, szlovák és magyar partnerek. A sorozat zalai főszervezője a Landorhegyi iskola pedagógusa, Konrád Zsoltné.

Rudovics Mónika, Konrád Zsoltné előadása Fotó: Landorhegyi-iskola

A nyitó rendezvényen – az óvodások, iskolások, szülők és pedagógusok közös kvízjátéka után – a német nyelvi lektor beszámolt németországi tapasztalatairól, majd kiválasztották a rendezvénysorozat hivatalos logóját, amellyel egy éven át hirdetik Földünk védelmének fontosságát. A Landorhegyi Integrált Óvoda vezetői is jelen voltak, köztük a német nemzetiségi óvodapedagógus is.

Az együttműködés a környezettudatos nevelésen túl eszköz, hogy németül kommunikáljanak tanulóink, s erősíti a Landorhegyi-óvoda és -iskola szakmai kapcsolatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában