négy év után

2018.11.21. 07:00

Farkas Tibor szerzői esttel tér vissza Zalába

Farkas Tibor közművelődési szakember, az Igricek Együttes vezetője négy év után visszatért a fővárosból Zalába. A hétvégén kerül sor szerzői estjére, s mint elmondta: a jövőben szeretne még többet zenélni, mint eddig.

Horváth-Balogh Attila

Farkas Tibor a kanizsai egyetemi kampusz színpadán Fotó: GSZ

Farkas Tibor korábban éveken át vezette a kiskanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házat, majd a Hevesi Sándor Művelődési Központ, illetve a Zalakarosi Közösségi Ház vezetője lett. Innen a lezajlott strukturális átalakítások miatt távozott Budapestre, ahol felkérésre elvállalta az akkor újonnan indult K11 Művészeti és Kulturális Központ, Erzsébetváros új közösségi tere vezetését.

– A K11 épületét az érkezésem előtti évben adták át, néhány zártkörű önkormányzati rendezvényen kívül semmi nem volt még benne, amikor oda kerültem – idézte fel Farkas Tibor. – Az épület adottságaihoz (kiállítóterek, üvegtető) illeszkedő programokat szerveztünk: akusztikus koncerteket, verses-zenés esteket, táncházakat, kiállításokat. Szépen indult a dolog, nyertünk három NKA-pályázaton, s egyre több érdeklődő jött. 2017-ben a kollégámmal, Bogdán Norberttel 240 rendezvényt szerveztünk és bonyolítottunk is le. Sajnos ahogy múlt az idő, egyre több lett a nehézség, szűkülő anyagi forrásokkal, létszámproblémákkal kellett szembenéznünk, s egyszer csak azt éreztem, hogy így nem lehet és nem is szabad tovább csinálni.

Farkas Tibor a kanizsai egyetemi kampusz színpadán Fotó: GSZ

Farkas Tibor ezért döntött a hazatérés mellett, és januártól immár a vonyarcvashegyi művelődési ház és könyvtárat vezeti. Emellett még több időt szeretne a zenének szentelni – ennek nyitánya lesz 23-án, pénteken 19 órakor a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóban sorra kerülő Körülötted bolyongok című szerzői és előadói estje, amely voltaképpen a zenében eltöltött elmúlt 30 év összegzése.

– Azt remélem, hogy akinek kedvesek a dalaink, az eljön és együtt idézhetjük fel az elmúlt éveket, évtizedeket – mondta. – Régi zenész barátaim: Kaszás Ottó, Kőfalvi Csaba, Murka László és Tiborcz Iván is fellépnek, s közösen teszünk egy utazást a költészet és a zene bolygóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában