Hagyományőrzés

2018.09.13. 10:00

Családfesztivált tartanak Zalaegerszegen a hétvégén

A Családfesztivál Alapítvány 1994 óta 25. alkalommal rendezi meg a Zalaegerszegi Családfesztivált kulturális és szórakoztató programmal, előadásokkal.

Zalai Hírlap

Kolozsváron egy éve nyitották meg Mátyás király szülőházát. Az épület jelenleg a Kolozsvári Művészeti és Formatervezési Egyetem könyvtárának és egyes tantermeinek ad otthont Fotó: archív

A családfesztivált szeptember 14-én a zsinagógában, 15-én az Ady Endre Általános Iskola és Gimnáziumban tartják. Ez évben a hagyományőrzés a fő téma.

A fesztivált Balaicz Zoltán polgármester nyitja meg pénteken 17 órakor. Az est előadója dr. Csókay András idegsebész, agykutató, aki A család ereje nehéz élethelyzetekben címmel tart előadást. A nap a Servet zenekar 19 órakor kezdődő koncertjével zárul.

Kolozsváron egy éve nyitották meg Mátyás király szülőházát. Az épület jelenleg a Kolozsvári Művészeti és Formatervezési Egyetem könyvtárának és egyes tantermeinek ad otthont Fotó: archív

Szombaton 10 órakor tart előadást dr. Márfi Gyula veszprémi érsek Család a Bibliában és a keresztény hagyományban címmel. Bábjátékot ad elő a Tarsoly Erdélyi Mezőségért Egyesület. A gyerekeket a játszó- és kézművesházak mellett ólomöntés, falmászás, trambulin, tájfutás várja. Délután fél kettőkor dr. Iancu Laura költő, író, néprajzkutató „Közösség és kultúra. Tudomány és felelősség” című előadása következik. P. Kercza Asztrik OFM lelki­pásztor, egyházzenei tanár 15 órakor kezdődő előadásának címe: „Ének a családban – Az ének hatása a gyermek biológiai fejlődésére.”

Bemutatják Pete Polgár Máté atya A lelkész lánya című könyvét. A szerzővel Kovács Lívia beszélget 14.30-kor. Kiugró címmel szituációs játékokat adnak elő a Hevesi Sándor Színház színészei 15.30-tól. Az esti műsor táncházzal zárul az Eötvös-iskola néptáncosaival.

Az idei családfesztiválhoz kapcsolódik a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár „Hoztam is meg nem is – Mátyás király emlékév a családfesztiválon” című programja, amelynek az Ady-iskola ad otthont. Szombaton 10 órától könnyed históriai játékokra várják a gyerekeket a könyvtárosok, amiben történelmi totó is szerepel, valamint fotó­készítés a fekete sereg katonáiról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában