KÓTA

2018.09.11. 14:13

Arany Páva nagydíjas a liszói Viola Népdalkör

Arany Páva Nagydíjat érdemelt ki a liszói Viola Népdalkör a KÓTA 19. Országos Népzenei Gála Minősítésén nemrég.

Horváth-Balogh Attila

Fotó: Kovács István

A népdalkörök és népzenei együttesek Egerben megrendezett országos minősítésén lenyűgözte a zsűrit a Németh Renáta karnagy vezette Viola Népdalkör, a grémium a kiemelkedő szereplésért ítélte oda a hagyományőrző csoportnak a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek (KÓTA) Arany Páva Nagydíját, a KÓTA adható legmagasabb rangú elismerését.

Németh Renáta a díjjal Fotó: Kovács István
Fotó: Kovács István
Fotó: Kovács István

- A gálán már csak és kizárólag Arany Páva-díjas művészeti csoportok vettek részt – bocsátotta előre Németh Renáta. – A mostani eseményen nagyon erős mezőny jött össze és színvonalas produkciók kerültek a zsűri elé, mint ahogy azt a grémium tagjai ki is emelték értékelésükben. A gála két napon át tartott, több, mint 30 résztvevővel, akiknek nagyjából a fele érdemelte ki a nagydíjat, köztük mi is. Az elért sikerre nagyon büszkék vagyunk, örülünk neki, s a magam részéről azt gondolom, beérett a több éves munka gyümölcse, a Viola Népdalkör ezzel szintet lépett felfelé, nem is kicsit. Régi vágyunk teljesült, így gondolom ezt zenetanárként és a Viola Népdalkör művészeti vezetőjeként is.

Németh Renátától megtudtuk: a Viola Népdalkör 1999-ben alakult, melynek vezetését 8 éve vette át. Az elsősorban dunántúli, zalai népdalokat őrző csoport most 9 tagot számlál és soraikba várják a fiatalokat, hiszen az utánpótlásra nagy szükség lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában