Pályázat

2018.05.08. 09:00

Varázslatos örökségünk egerszegi diákok alkotásain

Felfedezni környezetünkben azokat az értékeket, melyeket nap mint nap látunk. Ez volt a célja annak a pályázatnak, amelyet diákok számára írt ki immár ötödik alkalommal a kormányhivatal.

Arany Gábor

Lengl Zoltán állami főépítész nyitja meg a kiállítást

Fotó: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

A pályaművek június 8-ig látogatható kiállítása hétfőn nyílt meg a kormányhivatal családtámogatási és társadalombiztosítási szakterületének helyet adó megyeszékhelyi, Kossuth utcai épületében.

Lengl Zoltán állami főépítész érdeklődésünkre elmondta, hogy az épített környezetünkre szeretnék ráirányítani az iskolás fiatalok figyelmét. Idén a Varázslatos örökségünk címmel hirdették meg és a zalai épületek, szobrok bemutatását várták a pályázóktól. Több korcsoportban 164 pályaművet, rajzokat, fotókat és videókat küldtek be a diákok.

Lengl Zoltán állami főépítész nyitja meg a kiállítást
Fotós: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

- Minden évben kimagasló színvonalú alkotások érkeztek. Az eddigi pályázatok anyagából készült válogatást kötetben is kiadtuk tavaly – árulta el a főépítész.

- A vizuális kultúra fejlesztése mellett a hagyományainkra is felhívja a gyerekek figyelmét ez a pályázat. Alkotásaik elkészítésekor olyan ember alkotta értékeket fedeztek fel, amivel naponta találkoztak, de eddig nem mélyültek el ezekben – fogalmazott Farkas Ferenc szobrászművész, aki részt vett a pályaművek értékelésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában