Testvérek

2018.05.04. 08:00

Természetfotók és kávéképek tárlata Nagykanizsán

A kaposvári Schmidt Katalin természetfotós és Schmidt Zsófia grafikus munkáiból nyílt kiállítás tegnap a Hevesi-iskola galériájában.

Benedek Bálint

Schmidt Katalin (balról) és Schmidt Zsófia Testvérek című tárlata május 25-ig látható Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A május 25-ig látogatható Testvérek című tárlaton az ifjú, s rendkívül tehetséges művészek közel ötven alkotása tekinthető meg.

- Zsófia állandó résztvevője a zselickislaki nemzetközi alkotótábornak, ahol – még mint rajzolgató, a művészetekért rajongó gyereket – megismertem – mondta közöntőjében Lengyák István a tárlat rendezője. – Nővére, Katalin tinédzserként a fényképezést választotta, hiszen számára a természet közelsége, s annak megörökítése jelentette a legnagyobb kihívást és örömet.

Schmidt Katalin (balról) és Schmidt Zsófia Testvérek című tárlata május 25-ig látható Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Zsófia fő témái közé tartozik az állatok bemutatása, főleg a mozgásuk kifejező megjelenítését találja izgalmas feladatnak. Szeret kísérletezni, a tárlaton látható sivatagi nagyvadakat például speciális kávéba mártott ecsetvonásokkal mutatja be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában