Pünkösdi programok

2018.05.10. 10:00

Őrség: Virágzás napjai – kulturális műsorfolyam

Sülyi Péter fesztiváligazgató és Tóth László zongoraművész tegnap sajtótájékoztatón mutatta be a 25 éves múltra visszatekintő Virágzás napjai című őrségi kulturális műsorfolyamot.

Arany Horváth Zsuzsa

Jóllehet a hazánkban kuriózumnak számító programnak az Őrség ad otthont, számos zalai vonatkozással bír. A nyitó- és a zárókoncertet például zalai muzsikusok adják, mondta Tóth László zongoraművész, a szimfonikusok egyesületének elnöke, aki maga is az Őrségben nőtt fel.

Ifj. Horváth Károly és a Zala Zenekar az autentikus népzene világába kalauzolja a látogatókat május 18-án este hat órától a Pajtaszínházban, vendégeik közt hallhatja a közönség Bognár Szilviát, Szokolay Dongó Balázst, Vizeli Balázst. Az est Bartók zenéjének jegyében telik. A zárókoncerten az őriszentpéteri művelődési házban a Zala Szimfonikusok előadásában május 22-én, hétfőn öt órától Mozart két A-dúr zongoraversenye hangzik fel.

A két hangverseny között négynapos intenzív, a zene, tánc, irodalom, képzőművészet köré épülő minőségi kikapcsolódás és feltöltődés várja a Virágzás napjaira érkezőket. Ott lesz Kelemen Barnabás és Kokas Katalin zeneművész, előbbi első alkalommal játszik közönség előtt a barokk hegedűjén. Érkezik Madaras Gergő karnagy, aki a BBC zenekarát is dirigálta már. A fiatalok pódiumán ifjú tehetségek mutatkoznak be, a nagyrákosi és veleméri templomban Bach-művek csendülnek fel, de lesz cimbalomra és énekhangra komponált koncert is.

Vasárnap este hétkor a Pajtaszínházban Hámori Gabriella adja elő a Gyarmati Fanni (Radnóti Miklós özvegye) naplójából készült monodrámát.

Az Omega dalszövegírójaként is ismert Sülyi Péter rendező jelezte, zenés irodalomra, avagy irodalmi zenére is számíthatunk, fellép a GreCSÓKOLlár duó (Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László), Lovasi András latin himnuszokat énekel, melyeket dr. Heidl György pécsi teológus zenésített meg. Zenei kuriózumnak számít Borbély László junior Prima-díjas zongoraművész Bach Goldberg variációk estje, melyet Kovács Sándor zenetudós előadása kísér. Hétfőn délelőtt hangzik fel az őriszentpéteri Pajtaszínházban Nagy László: Rege a tűzről és jácintról című verse a felvidéki Csavar Színház megzenésítésében.

A gyerekeket négy napon át várják a nekik szóló interaktív táncos-zenés produkciók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában