Magyar széppróza napja

2018.02.16. 13:00

Jókai-átiratok zalai diákoktól

A közelgő magyar széppróza napja alkalmából rendeztek rendhagyó irodalomórát és kötetbemutatót a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

Arany Horváth Zsuzsa

Rendhagyó irodalmi óra

Fotó: Pezzetta Umberto

Kiss Gábor könyvtárigazgató köszöntötte a diákokat, Bubits Tünde író-szerkesztőt és Vörös István József Attila-díjas írót, egyetemi oktatót.

A délelőttöt Jókai Mór művei ihlették, hiszen a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakgimnáziumának pedagógiai szakosai, tanáruk, Bubits Tünde inspirációjára Jókai egyik novelláját ültették át a mai kor nyelvére.

Szórakoztató és elgondolkodtató átiratok születtek, s ez lehetőséget adott Vörös Istvánnak, hogy saját, Lackfi Jánossal közös hasonló törekvéseiről szóljon. (Együtt írták az Apám kakasa és a Szilágyi Örzsébet e-mailjét megírta című, klasszikus műveket felhasználó verseket közreadó köteteket.)

Rendhagyó irodalmi óra
Fotós: Pezzetta Umberto

A költő-író vendég délután ugyanitt mutatta be Thomas Mann kabátja című friss könyvét, mely a német író munkáit vette alapanyagul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában