Pannon Tükör

2017.11.11. 08:00

Irodalom, társmúzsákkal

A Keresztury Dezső VMK kávéházában mutatták be péntek délután a Pannon Tükör című művészeti folyóirat idei legújabb lapszámát.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Katona Tibor

A pénteki találkozón a Pannon Írók Társasága elnöke, dr. Gyimesi Endre köszöntője után először Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere adott át elismerő emléklapot a Pannon Tükör szerkesztésében is részt vevő, 80 esztendős Ferencz Győzőnek, Zalaegerszeg kulturális életében végzett sok évtizedes munkájáért, majd Bubits Tünde főszerkesztő és Szemes Péter mutatta be a művészeti folyóirat legújabb, 2017-es 5. lapszámát.

A lap új vezetője a szépirodalmi rovatokról szólt, Szemes Péter pedig a társmúzsák művészeti ágaiban született produkciók tanulmányairól és a kritikai rovat írásairól osztott meg ismereteket a hallgatósággal.

Fotós: Katona Tibor

Azért, hogy az országos irodalmi véráramba jobban bekapcsolódhassanak a zalai szerzők, szeretné megújítani a Pannon Tükör online változatát a kulturális lap vezetése és kiadója. Az átalakulásról Nagygéci Kovács József online főszerkesztő beszélt. Az új szerkesztő, aki református lelkész, több internetes irodalmi portál működtetésében tevékenykedett.

A kulturális összejövetel záróaktusaként Bubits Tünde Cigiszünet című kisregényéről a szerzővel Bene Zoltán szerkesztő beszélgetett, részleteket Pénzes Csaba előadásában hallhattak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában