Közgyűlés

2017.09.25. 10:00

Egyre kevesebb fiatal marad Zalaegerszegen

A megyeszékhely lakosságának elöregedésére is felhívta a figyelmet pénteki sajtótájékoztatóján dr. Kocsis Gyula, az EZE elnöke.

Magyar Hajnalka

Fotó: illusztráció

A képviselő a legutóbbi önkormányzati ülés napirendjei kapcsán vetette fel az elvándorlás és a népességfogyás problémáját. Mint elmondta, Zalaegerszegen kevés a fiatal, s aki elmegy, nem tér vissza. A 25-29 éves korosztály száma tíz éve még 5 ezer volt, mára 3 500-ra csökkent, a 15-17 éveseknél pedig a 2 ezer feletti szám apadt 1373-ra. Ugyanakkor a 60 felettiek száma emelkedik, a város 58 547 lakosának 28,8 százalékát teszik ki. Dr. Kocsis Gyula az adatok fényében kiemelte az idősekkel való törődés fontosságát, valamint a város megtartó erejének fokozását. Utóbbi szellemében örömmel üdvözölte a felsőoktatási intézményekben várható, mintegy 5 milliárdos fejlesztéseket.

A közgyűlés két tucatnyi, főként városszéli közterület elnevezését volt kénytelen megváltoztatni jogszabályi előírások miatt. Ennek kapcsán az elnök ajánlotta, hogy több neves egerszegi – például Donászy Ferenc író, Kerkai Jenő, a KALOT alapítója – szintén érdemes volna rá, hogy utca viselje nevét.

Sok egyéb mellett szólt arról is, hogy a Landorhegyi út 26. alatti játszótérről eltávoztak ugyan az ott tanyát vert hajléktalanok, de a hátramaradt hulladék, valamint a felhalmozott letört faágak miatt a tér nem használható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában